دسته‌بندی نشده

فواید و مضرات شیرین بیان

فواید و مضرات شیرین بیان

فواید و مضرات شیرین بیان: برگ‌های گیاه شیرین بیان مرکب از تعدادی برگچه‌های سبز رنگ می باشد. گل‌های این گیاه به رنگهای بنفش، سفید و زرد تشکیل شده است.ریشه شیرین بیان به شکل بسیار عمیق در زمین فرو می‌رود. پوسته ریشه گیاه شیرین بیان به رنگ قهوه‌ای سیر و سیاه بوده و مغز ریشه زرد رنگ است و طعم آن مرتبط به انواع گوناگون تغییر می‌کند.

حفاظت از کبد

تحقیقات نشان می دهند که نتیجه های امیدوار کننده ای در مورد اثر محافظتی ضد پلاکتی شیرین بیان اعلام شده است. این حاوی گلیسیریزین بوده که در هر مطالعه، در درمان اختلالات کبدی با کم شدن سمیت و کمک به ثبات در عملکرد طبیعی کبد پرفایده بوده است. تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده است که فلاونوئید موجود در شیرین بیان شامل ویژگی های آنتی اکسیدانی و مهار کننده بوده که در نگهداری از سلول های کبدی از آسیب های مربوط به رژیم غذایی با چربی بالا و آسیب های وابسته به استرس اکسیداتیو کمک می نماید.

اختلالات معده

در کتاب (شفای گیاه) گفته شده است که اسید گلیسیریزیزیک موجود در شیرین بیان توانسته در مقابل رشد باکتری های هلیکوباکتر پیلوری از بدن محافظت کند و علاوه بر این می تواند اثرات درمانی را در مقابل اختلال هضم ایجاد کند.

تقویت ایمنی بدن

شیرین بیان در بهتر شدن مکانیسم های ایمنی بدن خوب عمل می کند. همانطور به زیاد شدن سطح اینترفرون، عامل ضد ویروسی کمک کرده که همراه با اسید گلیسریزینیک عملکردهای سلول های ایمنی را تحریک می کند و در جنگیدن با ویروس های عفونی و باکتری هایی مانند آنفولانزای A کمک می کند.

درمان بیماری سل

گزارش منتشر شده در مجله Ethnopharmacology نشان داده است که شیرین بیان در درمان سل ریوی مثمره ثمر باشد و همچون در کم شدن طول روند بهبودی کمک می کند. اثر ضد میکروبی و ضد باکتری مواد ایجاد کننده موجود در آن به طور مناسب در درمان عفونت های ریه عمل می کند و منجر می شود عامل مؤثری در این مورد باشد.

مراقبت از پوست

این ریشه یک شفا دهنده پوستی خیلی خوب بوده و در درمان بیماری های پوستی مثل اگزما، خشکی پا و پسوریازیس پرفایده است. مطالعات نشان می دهد که مصرف موضعی از عصاره آن به کم شدن تورم و خارش در همچین شرایطی نیز کمک می نماید. عصاره شیرین بیان حاوی اثرات روشن کننده پوست است و علاوه بر این برای مقابله در برابر آسیب ایجاد شده از اشعه ماوراء بنفش، کم شدن التهاب و کمک به از بین رفتن قرمزی صورت کمک می کند.

مراقبت از مو

شیرین بیان با کاهش ترشح روغن و جلوگیری از ایجاد شوره سر، موثر در نگهداری موهای سالم است. این به محدود کردن رشد هورمون دی هیدروتستوسترون و تحریک رشد مو کمک می کند.

فواید و مضرات شیرین بیان

فواید و مضرات شیرین بیان

بهداشت دهان و دندان

عصاره شیرین بیان در جلوگیری و درمان پوسیدگی دندان موثر واقع شده است. کیفیت ضد میکروبی این گیاه بسیار فایده دارد و پیشگیری از ایجاد بیوفیلم ها و پلاک های دندان می شود. با توجه به اثرات ضد باکتریایی محافظتی، عصاره ریشه شیرین بیان به شکل گسترده ای در تولید محصولات بهداشت دهان و دندان مثل خمیر دندان و دهانشویه استفاده شده است.

اختلالات عصبی

خواص شیرین بیان در درمان اختلالات عصبی همچون فلج بل و بیماری لیم موثر عمل می کند. در پیشگیری از تشکیل نشانه های عصبی همانند فلج در بیماران مبتلا به فلج بل کمک می کند.

سرفه و درد گلو

خواص شیرین بیان برای گلو درد و یا سرفه مانند یک ریکاوری موثر کمک کرده و در حذف سرفه موثر عمل می کند. خواص ضد التهابی ارام کننده آن توانسته برای گلودرد بسیار تاثیرگذار باشد. ترکیبات آرامش بخش عصاره در قطره سرفه و شربت و همانطور چای هم مصرف می شود.

حفظ سلامت دستگاه گوارش

خواص شیرین بیان در رژیم غذایی شما در هر شکل می تواند از معده شما در مقابل رشد باکتری های هلیکوباکتر پیلوری پیشگیری کند. شما علاوه بر این توانسته اید چای شیرین بیان را به دلیل جلوگیری از علائم مرتبط به اختلال گوارشی و سوء هاضمه استفاده کنید. همچنین، مصرف منظم چای توانسته سلامت دستگاه گوارش شما را حفظ نماید .

احتیاط

استفاده هرروز شیرین بیان را به 30 میلی گرم / میلی لیتر اسید گلیسیریزین یا 500 میلی گرم برای کل دوزتان محدود کنید.

ریشه شیرین بیان عموما به حالت پودر یا کپسول موجود بوده و باید فقط در دوزهای تجویزی برای مدت مشخصی مصرف شود. مصرف طولانی مدت شیرین بیان با کم شدن میزان پتاسیم بدن و زیادشدن سطح سدیم همراه است، چیزی مانند آنچه که داروهای هورمون استروئیدی شناخته شده به عنوان مواد معدنی کالتروئید هستند. یک قاعده کلی این است که مصرف روزانه و کلی را محدود کنید.

شیرین بیان دارای گلیسیریزا است که به عنوان گلیسیریزیک اسید شناخته می شود، که در برخی موارد می تواند موجب بروز عوارض جانبی گردد. این اثرات مانند خستگی بدن، قاعدگی نامنظم، ورم و اختلالات کلیوی است. در عین حال، شیرین بیانی که دارای گلیسیریزا نیست،بسیار پیشنهاد شده است چون عوارض جانبی کمتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *