دسته‌بندی نشده

کاربردها و فواید آویشن

کاربردها و فواید آویشن

کاربردها و فواید آویشن: آویشن ، گیاهی از خانواده نعناع‌ها بوده، کم و بیش در پخت‌و‌پز استفاده شده و حاوی خاصیت های دارویی مفید برای سلامتی است.

با دارا بودن طعمی تندتر از پونه کوهی و بوی آویشن یادآور کاج، آویشن را توانسته با برگ‌های و ساقه‌های نازک چوبی تشخیص بدهیم. در آغاز تابستان، این گیاه با گل‌های صورتی یا بنفش شکوفا می‌شود.

آویشن کوهی که نوع اهلی آن آویشن شیرازی می باشد و آویشن باغی که بومی منطقه خاورمیانه است و آویشن معمولی یا اورگانو که در همه دنیا در آشپزی و برای آماده نمودن دمنوش عموما مصرف می‌شود از جمله مشهورترین انواع گونه آویشن به حساب می ایند که در طب سنتی فراوان به آن‌ها اشاره میشود.

برای اینکه اکثرا در مورد خصلت های ان و فایده های آویشن برای درمان جوش و آکنه، دردهای قاعدگی، لاغری و کاهش وزن و … گفته می شود.

خواص و فواید آویشن برای درمان بیماری‌ها

آویشن را می‌توان به حالت تازه، خشک یا مقطر در مخلوط روغن‌ها برای رایحه‌درمانی یا آروماتراپی استفاده نمود. این گیاه شامل اثرات ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی بوده و امکان دارد در درمان همه چیز از جمله عفونت‌های روده‌ای تا بیماری‌های پوستی فایده داشته باشد.

آویشن علاوه بر این به‌عنوان مکمل غذایی، به طور مایع یا کپسول فروخته می‌شود. همچنین چای آویشن، دهان‌شویه آویشن، ماسک‌های صورت آویشن و اسپری‌های بینی آویشن نیز موجود می باشد.

‌همچنین خاصیت های آویشن برای سرماخوردگی نیز کاربرد دارد . بعضی از کاربردها و فواید آویشن برای سلامت بدن و درمان بیماری‌ها عبارتند از:

*درمان جوش و آکنه؛

*کاهش استرس و اضطراب؛

*درمان آرتروز؛

*جلوگیری از بوی بد دهان؛

*درمان برونشیت و سرماخوردگی؛

*خواص آویشن برای درمان سرفه، سیاه سرفه و التهابات دستگاه تنفسی فوقانی؛

*تسکین ورم لوزالمعده؛

*جلوگیری از زوال عقل؛

*درمان اسهال و عفونت‌های ادراری؛

*درمان عفونت گوش، التهابات لثه؛

*درمان نفخ و مشکلات معده و دستگاه گوارش؛

*جلوگیری از ریزش مو؛

*درمان اختلال عملکرد کبد؛

*درمان دردها و گرفتگی‌های قاعدگی؛

*درمان سیاتیک.

علاوه بر این گفته شده که آویشن موجب افزایش اشتها، تقویت عملکرد سیستم ایمنی و دفع حشرات می باشد. ولی یادتان باشد که شبیه خیلی از داروهای گیاهی، اثرات دارویی آویشن ضعیف می باشد.

کاربردها و فواید آویشن

کاربردها و فواید آویشن

خواص آویشن برای کاهش استرس و اضطراب و تقویت خلق و خو

گفته شده که آویشن خصلت های درمانی ضد اضطراب و استرس دارا بوده. این خواص در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ در مجله بیماری حاد ثابت شده است.

طبق این تحقیق، موش‌ها دوز خوراکی تیمول با 20 میلی‌گرم در کیلوگرم را در موقع آزمایش استفاده نمودند و از موش‌های دیگر که این ماده را مصرف نکردند، استرس خیلی کمتری بروز دادند.

آویشن برای درمان سرفه خشک کرونا و سرماخوردگی

قطعا درمورد خاصیت آویشن برای سرماخوردگی شنیده‌اید. از زمان ها قبل ، آویشن به‌عنوان داروی خانگی برای سرفه، برونشیت و دیگر بیماری‌های تنفسی استفاده شده است.

گاهی وقت ها به طور خوراکی برای درمان عفونت سینه یا استنشاق در مجاری تنفسی استفاده می‌شود.

خصلت های چای کوهی و آویشن و پونه وحشی و آویشن برای درمان نمودن سرفه خشک مربوط به کرونا خفیف و سرماخوردگی بسیار خوب می باشد.

خواص آویشن برای رفع بوی بد دهان و آفت

خیلی گفته شده که علاوه بر خواص آویشن برای سلامتی، از روغن آویشن مخلوط با آب به‌عنوان درمانی برای بوی بد دهان و جلوگیری از التهاب لثه و بیماری‌های لثه مصرف می‌شود. برای پیشگیری از بوی بد دهان، می‌توانید 2 قاشق آویشن را در آب جوش ترکیب نموده و غرغره کنید.

خواص آویشن برای لاغری و کاهش وزن

آویشن به دلیل دارا بودن ماده‌ای به اسم دیورتیک باعث لاغری و کم شدن وزن می‌شود. از سوی دیگر طبع آویشن گرم و خشک بوده و برای کسانی که سرد مزاج هستند و در نواحی شکم و پهلو چاق هستند موجب کاهش سایز و لاغری شده است.

از جهت دیگر آویشن گاز و نفخ معده را بهتر می کند و در نتیجه سرعت و روند هضم غذا را بیشتر می‌کند. برای مصرف آویشن از دمنوش آویشن استفاده نمایید و خوب است که به جای نمک هم روی غذاهای گوناگون آویشن بپاشید.

مضرات آویشن

پس از بررسی همه فایده های آویشن، باید یاداوری کنیم که این گیاه با خواص زیاد، ضررهایی هم دارد. مصرف فراوان از آویشن در بعضی از کسانی که، می‌تواند موجب بروز حساسیت و آلرژی شود. یکی دیگر از مضرات آویشن، دارا بودن تأثیر منفی در تیروئید است.

استفاده از آویشن علاوه بر این برای کودکان زیر ۱۰ سال و زنان باردار و شیرده نیز ضرر دارد.

طبع آویشن

آویشن برای گرم‌مزاج‌ها مناسب نیست. این گیاه برای افراد با مزاج سرد مناسب و قابل استفاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *